perjantai 22. elokuuta 2014

Monitoimitalo 13

TERVEISIÄ Tampereelta Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan seminaari 2014:n  ja Nuorten elinvoimaisuus -kehitysohjelman ohjausryhmän tutustumisvierailulta. Kohteena oli legendaarinen Monitoimitalo 13.

Matkanjohtajana toimi liikunta- ja nuorisojohtaja Martti Merra. Ohjausryhmästä matkalle lähtivät  Martti Hellström, Heli Holma ja Anna-Maija Josefsson - ja entinen projektipäällikkömme Merja Nordling.   Tampereelle mentiin tilausbussilla ja takaisin junalla.

MONITOIMITALO 13 on  toiminut nyt kaksi vuotta. Käyntejä on ollut tähän mennessä yli 120 000! Talon nettisivuilla on  200 000 latausta vuodessa.

TOIMINTAA on viidessä kerroksessa. Mitä ylemmäksi noustaan, sitä erikoistuneempaa toiminta on.
Toiminta onkin avainsana. Talo ei keskity hengailuun.  Nuoret halutaan  koukuttaa toimimaan! Tarjolla on askartelu- ja käsityöpajoja, media-pajoja, studio, kokoustila, seurustelutiloja, seminaaritiloja... Kaikki tilat on suunnitelty muunneltaviksi ja monikäyttöisiksi. Vahtimestareita on kolme ja kaksi sivaria. Nuoriso-ohjaajia on 20. Henkilökunnalla on paitsi perusnuorisotyöosaamista, aina myös erityisosaamista.

Talossa järjestetään tapahtumia, näyttelyitä jne. 50 bändiä on tehnyt studiossa levyn. Työharjoittelussa olevat tekevät niihin kansia, ja konsertteihin julisteita...

Pääkohderyhmänä ovat 13-17-vuotiaat, mutta talon clue on, että tiloja saavat käyttää kaikenikäiset.  Kumppanuustoiminta oli laajaa. Talon kahvilasta vastaa oma yhdistys, joka tarjoaa aina  4-10 nuorelle kerrallaan  työkokemusta. Omat tilat on Pispalan sottiisilla, joka järjestää tanssitapahtumia.
Tiloja käyttää myös perusopetuksen mediakoulu.

TALO on ollut esikuvana Merran ideoimalle Nuorten Areenalle, jota suunniteltiin Espoon keskustaan. Tarjolla ollut tila olisi kuitenkin vaatinut liian kalliin remontin. Mutta idea elää.

Talo 13 on rakennettu vuonna 1913 valmistuneeseen entisen kauppaoppilaitokseen. Siihen tehtiin 4,3 miljoonan euron remontti - johon kuului mm. kokonaan kelluva rock-konserttitila. Kuoret, portaat ja aulat suojeltiin alkuperäiseen kuntoon. Henkilökunta osallistui tilojen suunnitteluun.Talon välineistöön saatiin käyttää noin 700 000 euroa. Paikat olivat valoisat, toimivat ja upeassa kunnossa.

UPEA paikka! Alla minuutin mittainen iMoviella tehty traileri Monitoimitalo 13.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti